Number of the records: 1  

Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Dreyer, Eva-Maria - Author
    [Líbeznice] : Víkend, 2008 - 141 s. : il.
    ISBN 978-80-86891-77-4 (váz.)
    Průvodce přírodou
      Řehořek, Vladimír, - Translator
     byliny  léčivé rostliny  jedovaté rostliny
     atlasy  příručky
    Call numberC 330.543
    Umístění 582.3/.9 - Vyšší rostliny
    Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 330.543   
    Vltava vypůjčeno (do 21.05.2024)C 330.543 Va   

    Title statementBylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci / Eva Maria Dreyer ; [z německého originálu ... přeložil Vladimír Řehořek]
    Main entry-name Dreyer, Eva-Maria (Author)
    Issue data[Líbeznice] : Víkend, 2008
    Phys.des.141 s. : il.
    ISBN978-80-86891-77-4 (váz.)
    National bibl. num.cnb001807478
    Edition Průvodce přírodou (Víkend)
    NoteNa obálce podnázev: Jak snadno poznat 90 druhů. Obsahuje rejstřík
    OriginalWildkräuter und ihre giftigen Doppelgänger
    Another responsib. Řehořek, Vladimír, 1933-2021 (Translator)
    Subj. Headings byliny * léčivé rostliny * jedovaté rostliny
    Form, Genre atlasy * příručky
    Conspect58 - Botanika
    UDC 633.88 , 582.099 , 635.052 , 582:615.918 , (035) , (084.4) , (084.42)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru582.3/.9 - Vyšší rostliny
    Document kindBOOKS
    Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci
    Příroda nám v každém ročním období nabízí záplavu rostlin. Zjara, v časném létě i v dalších měsících poskytuje mnoho zeleně i květů, jež se uplatňují jako zdroj vitaminů, příjemných chutí a léčivých účinků. Je jich kolem nás mnohem víc, než si obvykle uvědomujeme. Chlubí se svými barvami, nabízejí své listy i plody. Ty, které nejsou jedlé, nám starosti nedělají, ovšem – mnohé po pozření mají jedovaté účinky. Které jsou které? Odpověď je někdy těžká, když rostliny jedlé, nepoživatelné a dokonce jedovaté jsou si často podobné – jako dvojníci. Chceme-li bylinky sbírat a uplatnit v kuchyni, musíme je znát. Tato kniha nabízí možnost, jak spolehlivě poznat 90 všeobecně rozšířených poživatelných planých rostlin a jak je odlišit od podobných jedovatých nebo nepoživatelných druhů. Kniha Vás tímto úskalím vede srozumitelně a s přehledem. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.