Number of the records: 1
Johari, Harish, 1934-1999 - Author
Hodkovičky : Pragma, c2007 - 273 s. ; 28 cm
ISBN 978-80-7349-086-7
ájurvéda vegetariánská jídla indická jídla racionální výživa
kuchařské receptyCall number B 48.324 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Title statement Ájurvéda : léčivá kuchyně : 200 vegetariánských receptů pro zdraví, rovnováhu a dlouhý život / Harish Johari ; [z anglického originálu ... přeložil Zdeněk Hajník] Main entry-name Johari, Harish, 1934-1999 (Author) Issue data Hodkovičky : Pragma, c2007 Phys.des. 273 s. ; 28 cm ISBN 978-80-7349-086-7 National bibl. num. cnb001780588 Note Slovníček pojmů Original Ayurvedic healing cuisine Subj. Headings ájurvéda * vegetariánská jídla * indická jídla * racionální výživa Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 613.2 , 641.568(540) , 641.564 , 615.8(5) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Document kind BOOKS Harish Johari se snažil přiblížit umění a vědu ájurvédy západnímu světu v době, jež je charakterizována na jedné straně velkým technickým a vědeckým rozmachem, ale na straně druhé také rostoucími obavami, zda si bude člověk schopen udržet životní prostředí čisté natolik, aby mohl zdravě žít. Ájurvéda se může stát pro mnohé lidí dílčím vodítkem na cestě k vyrovnanějšímu a spokojenějšímu životu, protože předkládá spolu se zajímavou filozofií také její praktickou aplikaci. Ájurvéda se dívá na člověka komplexně, a proto jsou i její rady komplexnější. Kuchařka obsahuje vedle receptů také stručný úvod do ájurvédy, který zprostředkovává jejich širší pochopení, tedy jaký význam mají uvedené kombinace potravin a koření. Výhodou toho také je, že budete moci s pochopení zmíněných základů sami vymýšlet nové variace na recepty zde dané Harishem Joharim. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1