Number of the records: 1
Pálíme ovoce
Hagmann, Klaus, 1962- - Author
[Líbeznice] : Víkend, 2007 - 95 s. : il.
ISBN 978-80-86891-66-8 (váz.)
Essich, Birgit - Author
ovoce destilace lihoviny likéry
příručkyCall number C 327.391 Umístění 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Údaje o názvu Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu / Klaus Hagmann, Birgit Essich ; [z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová] Záhlaví-jméno Hagmann, Klaus, 1962- (Autor) Vyd.údaje [Líbeznice] : Víkend, 2007 Fyz.popis 95 s. : il. ISBN 978-80-86891-66-8 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb001745281 Poznámky Obsahuje rejstřík Originál Obst brennen Dal.odpovědnost Essich, Birgit (Autor)
Předmět.hesla ovoce * destilace * lihoviny * likéry Forma, žánr příručky Konspekt 663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin MDT 663.83 , 663.5 , 542.48 , 66.048 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Druh dok. KNIHY Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1