Number of the records: 1  

Proměny fenomenologie

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Blecha, Ivan, 1957- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2007 - 403 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7254-938-2 (váz.)
     Husserl, Edmund, 1859-1938
     německá filozofie  fenomenologie  fenomenologie
     studie
    Call numberC 327.396
    Umístění 165 - Teorie poznání
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 327.396   

    Title statementProměny fenomenologie : úvod do Husserlovy filosofie / Ivan Blecha
    Portion of titleÚvod do Husserlovy filosofie
    Main entry-name Blecha, Ivan, 1957- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Triton, 2007
    Phys.des.403 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7254-938-2 (váz.)
    National bibl. num.cnb001709213
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings Husserl, Edmund, 1859-1938 * německá filozofie - 19.-20. století * fenomenologie - Německo - 19.-20. století * fenomenologie - 20. století
    Form, Genre studie
    Conspect14(100-15)"15/20" - Moderní západní filozofie
    UDC 14(430) , 165.62 , (430) , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Document kindBOOKS
    Proměny fenomenologie
    Proměny fenomenologie
    Předkládaná knížka je pokusem o systematický výklad jednoho z nejvlivnějších filosofických směrů 20. století – fenomenologie. Text si všímá důkladně nejen samotné filosofie E. Husserla – zakladatele fenomenologie -, ale i dalších proudů, které z ní vzešly a měly rozhodující vliv na moderní filosofické myšlení. Podrobně je proto sledováno i dílo M. Heideggera, J.-P. Sartra, H. G. Gadamera, E. Lévinase, J. Patočky, M. Merleau-Pontyho a dalších. Výklad se navíc snaží využít základní postoje fenomenologie k diskusi s některými současnými směry, zejména s postmoderní a analytickou filosofií. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.