Počet záznamů: 1
100 a 1 makrobiotických jídel
Jonáš, Josef, 1945- - Autor
2. vyd. - Praha : Merkur, 1991 - 95 s. : il.
ISBN 80-7032-289-6
makrobiotika makrobiotická jídla vaření
kuchařské receptySignatura C 271.857 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu 100 a 1 makrobiotických jídel Záhlaví-jméno Jonáš, Josef, 1945- (Autor) Údaje o vydání 2. vyd. Vyd.údaje Praha : Merkur, 1991 Fyz.popis 95 s. : il. ISBN 80-7032-289-6 Číslo nár. bibl. cnb000062771 Předmět.hesla makrobiotika * makrobiotická jídla * vaření Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.56-056.84 , (083.12) , 641/642 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Makrobiotika (z řeckého makrós – velký, dlouhý a bios – život) je životní styl a dietní režim, který je založen na taoistickém učení jin a jang. Makrobiotika jako základní potravinu předepisuje obilniny a doplňuje je o další potraviny (místní zelenina a další lokální produkty). Zakazuje požívání průmyslově zpracovaných potravin a většinu živočišných produktů. Makrobiotické učení také omezuje množství tekutin, zakazuje přejídání a požaduje, aby potrava byla před polknutím důkladně rozžvýkána. Standardní makrobiotický talíř tvoří z 50 % celozrnné obilniny, z 30 % zelenina (hlavně tepelně upravená a kvašená), z 15 % luštěniny a mořské řasy, z 5 % polévky. Doplňkově lze zařadit ryby, ovoce mírného pásma, semena, ořechy, oleje apod. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1