Počet záznamů: 1  

Boje a směry českého studentstva na sklonku minulého a na počátku našeho století


  1.  Červinka, František, 1923-1981 - Autor
    1. vyd. - Praha : SPN, 1962 - 277 s. ; 25 cm
    Práce z dějin Univerzity Karlovy ; Práce z dějin Univerzity Karlovy ;
    SignaturaC 45.235
    Umístění
    Boje a směry českého studentstva na sklonku minulého a na počátku našeho století
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 45.235   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuBoje a směry českého studentstva na sklonku minulého a na počátku našeho století / František Červinka
    Záhlaví-jméno Červinka, František, 1923-1981 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SPN, 1962
    Fyz.popis277 s. ; 25 cm
    ISBNKčs 10,00
    Číslo nár. bibl.cnb000474147
    Edice/vedl.záhl. Univerzita Karlova. Práce z dějin Univerzity Karlovy
    Poznámky700 výt.. Přehl. lit. a pramenů
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchOdkazy na lit.. Jmenný rejstřík
    Jazyková pozn.Rus. a franc. souhrn
    MDT 40CNB
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; ruština ; francouzština
    Druh dok.KNIHY
    Boje a směry českého studentstva na sklonku minulého a na počátku našeho století
    Práce se soustřeďuje na vztah studentstva k dělnickému hnutí a soc. demokracii. Jeho třídní původ však neosvětluje. Načrtává i ideologické a politické pozadí tehdejších bojů. Rozlišuje stranické směry ve studentstvu, popisuje působení antisemitismu, individualismu a katedrového socialismu na tzv. neodvislé studentstvo, mladorealisty a socialistické studenty v období hilsneriády a velké hornické stávky, vznik první socialistické skupiny na vysokých školách, politickou problematiku socialistického studentstva. Poslední kapitola objasňuje dva proudy, jež vznikly hlavně ve studentském spolku Slávie. První je vedl k buržoazii, druhý ke KSČ. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.