Počet záznamů: 1  

Není hrubě zdrávo v tom povětří pozůstati, aneb, Všeliká rozmlouvání, při potkání a ranním navštívení, o strojení neb oblékání etc

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pohl, Jan Václav, asi 1720-1790 - Autor
    1. novodobé vyd. - Praha : Volvox Globator, 2007 - 89 s.
    ISBN 978-80-7207-651-2 (brož.)
    Smil : jazykem o jazyce ;
      Valášek, Martin, - Autor doslovu, tiráže atd.
     čeština
     české prózy
    SignaturaC 175.102
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 175.102   

    Údaje o názvuNení hrubě zdrávo v tom povětří pozůstati, aneb, Všeliká rozmlouvání, při potkání a ranním navštívení, o strojení neb oblékání etc. / Jan Václav Pohl ; [doslov Martin Valášek]
    Část názvuVšeliká rozmlouvání
    Záhlaví-jméno Pohl, Jan Václav, asi 1720-1790 (Autor)
    Údaje o vydání1. novodobé vyd.
    Vyd.údajePraha : Volvox Globator, 2007
    Fyz.popis89 s.
    ISBN978-80-7207-651-2 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb001784352
    Edice Smil : jazykem o jazyce ; sv. 5
    Dal.odpovědnost Valášek, Martin, 1972- (Autor doslovu, tiráže atd.)
    Předmět.hesla čeština - 18. století
    Forma, žánr české prózy
    Konspekt821.162.3-3 - Česká próza
    MDT 811.162.3 , 821.162.3-3
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    "Břídil prvního řádu", "výrobce jazykových nestvůr" a "prznitel krásné řeči české" Jan Václav Pohl, jemuž jeho velmi neotřelý přístup k českému jazyku vynesl věčné zatracení Josefa Dobrovského, vychází po dvou stech padesáti letech poprvé v novodobém vydání. Vzhůru! Čas jest vstáti. Podejte mně čistý jezlonec. Nůž a žlici. Ukrojejí mně zřízek od ty stehnožky. Jděme na vejpustli. Zde začasty se procházím, dříve nežli slunce vyjde, za příčinou přemejšlení. Kniha do každé domácnosti, na cesty, do hostince i do šermířských sálů! Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.