Number of the records: 1  

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Franc, Martin, 1973- - Author
    Vydání první - 734 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 24 cm
    ISBN 978-80-200-3605-6
    Šťastné zítřky ;
    1945-1970 1945-1989
     potravinářský průmysl  gastronomie  stravování  dějiny gastronomie
     monografie
    Call numberC 426.927
    Umístění 640 - Hotelnictví. Veřejné stravování
    Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 426.927   
    Lidická ( studovna ) jen prezenčněC 426.927 v1   

    Title statementDějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970 / Martin Franc
    Main entry-name Franc, Martin, 1973- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Academia, 2024
    Phys.des.734 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty, faksimile ; 24 cm
    ISBN978-80-200-3605-6
    National bibl. num.cnb003632070
    Edition Šťastné zítřky (Academia) ; 48
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Language noteAnglické resumé
    Subj. Headings 1945-1970 * 1945-1989 * potravinářský průmysl - Česko - 1945-1989 * gastronomie - Česko - 1945-1989 * stravování - Česko - 1945-1989 * dějiny gastronomie - Česko - 1945-1989
    Form, Genre monografie
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 663/664 , 641/642 , 613.2 , 640 , 641/642(091) , (437.3) , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru640 - Hotelnictví. Veřejné stravování
    Document kindBOOKS
    Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945-1970
    Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.