Number of the records: 1
Sýry na vašem stole
Paul-Prößler, Ute - Author
1. vyd. - Praha : Albatros, 2005 - 191 s. : barev. il., faksim. ; 25 cm
ISBN 80-00-01546-3
Albatros Plus ;
Döbbelin, Hans Joachim - Photographer
sýrová jídla
kuchařské receptyCall number C 399.958 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Sýry na vašem stole : 72 receptů / Ute Paul-Prösslerová ; s exkluzivními fotografiemi Hanse Joachima Döbbelina ; [z německého originálu ... přeložila Jana Grégrová] Main entry-name Paul-Prößler, Ute (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Albatros, 2005 Phys.des. 191 s. : barev. il., faksim. ; 25 cm ISBN 80-00-01546-3 National bibl. num. cnb001533709 Edition Albatros Plus ; 55 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík Original Käse Another responsib. Döbbelin, Hans Joachim (Photographer)
Subj. Headings sýrová jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55:637.3 , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS V antice byl sýr nazýván "darem bohů" - labužníci ve starém Římě připravovali ve zvláštních sýrových kuchyních nebo dokonce udírenských dílnách až tucet druhů sýra všech tvrdostí a tvarů, a to i z oslího nebo koňského mléka. Toto kulinářské umění pak během následujících dvou tisíciletí evropské národy zdokonalily a rozvinuly tak, že se v dnešní době v nabídce sýrů těžko orientujeme. Přitom se z nich dá připravit jak nejprostší horalský pokrm, tak labužnické menu o několika chodech. Kniha vysvětluje rozdělení sýrů do základních skupin, popisuje jejich historii i taje výroby a obsahuje 72 zajímavých receptů ze všech končin Evropy s fotografiemi. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1