Number of the records: 1
Kopec, Karel, 1929-2012 - Author
Vyd. 1. - Praha : Grada, 2010 - 159 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-247-2845-2, ISBN 978-80-247-6604-1
Zdraví & životní styl
zelenina dietetika výživa člověka
příručkyUmístění Title statement Zelenina ve výživě člověka / Karel Kopec Main entry-name Kopec, Karel, 1929-2012 (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Grada, 2010 Phys.des. 159 s. ; 21 cm ISBN 978-80-247-2845-2 978-80-247-6604-1 National bibl. num. cnb002086941 Edition Zdraví & životní styl Note K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Subj. Headings zelenina * dietetika * výživa člověka Form, Genre příručky Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 635.1/.8 , 613.2 , 612.39 , (035) Country Česko Language čeština URL http://toc.nkp.cz/NKC/201005/contents/nkc20102086941_1.pdf Document kind BOOKS Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1