Number of the records: 1  

(Faktótum)

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Bukowski, Charles, 1920-1994 - Author
    2., rev. vyd., V Argu 1. - Praha : Argo, 2015 - 190 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-257-1397-6
      Jařab, Jan, - Translator
     americké novely
    Call numberC 192.784
    BranchPlaceInfoSignature
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 192.784 a   
    Rožnov k vypůjčeníC 192.784 R   

    Title statement(Faktótum) / Charles Bukowski ; [přeložil Jan Jařab]
    Main entry-name Bukowski, Charles, 1920-1994 (Author)
    Edition statement2., rev. vyd., V Argu 1.
    Issue dataPraha : Argo, 2015
    Phys.des.190 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-257-1397-6 Kč 248.00
    National bibl. num.cnb002690616
    NotePřeloženo z angličtiny
    OriginalFactotum
    Another responsib. Jařab, Jan, 1965- (Translator)
    Form, Genre americké novely
    Conspect821.111(73)-3 - Americká próza
    UDC 821.111(73)-32
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    V jednom z nejlepších románů Charlese Bukowského sledujeme, jak Henry Chinaski, autorovo alter ego, prožívá období druhé světové války. Když jej nevezmou do armády, vydává se napříč Amerikou, od jednoho města ke druhému, střídá špatně placená zaměstnání, dělá si nové, bizarní známosti a především: pije a přemýšlí nad nesmyslností života. Faktótum mistrovsky evokuje autorův život i dobu a nadchne nejen Bukowského oddané čtenáře, nýbrž i ty, kteří se s tímto velkým americkým autorem dosud neseznámili. Charles Bukowski : Do širšího povědomí čtenářů se dostal v 60. letech, s nástupem tzv. malých časopisů, které dávaly prostor nezávislé, proti establishmentu zaměřené tvorbě. Svým bohémským životním stylem a nevybíravým politickým slovníkem si vysloužil pozornost agentů FBI a několikrát pobyl ve vězení, především za výtržnictví. Zemřel roku 1994 jako kultovní a světově uznávaný autor a počet jeho čtenářů po celém světě stále roste. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.