Number of the records: 1  

Jídlo a pití podle hvězd

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Mandžuková, Jarmila, 1959- - Author
    Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2011 - 159 s., [16] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-87156-66-7 (brož.)
    Vaří TeMi ;
     jídlo  jídla
     příručky  kuchařské recepty
    Call numberC 358.389
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jídlo a pití podle hvězd
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 358.389   

    Title statementJídlo a pití podle hvězd / Jarmila Mandžuková
    Main entry-name Mandžuková, Jarmila, 1959- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataVelké Bílovice : TeMi CZ, 2011
    Phys.des.159 s., [16] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN978-80-87156-66-7 (brož.)
    National bibl. num.cnb002270328
    Edition Vaří TeMi ; 18
    Subj. Headings jídlo - astrologické aspekty * jídla
    Form, Genre příručky * kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642 , 133.52 , 641.55 , (035) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Jídlo a pití podle hvězd
    Jídlo a pití podle hvězd - Jarmila Mandžuková. „Rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené,“ dělá dvorní astrolog laskominy císaři Rudolfovi II. ve filmu Císařův pekař. Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by tuto proslulou scénu z neméně proslulého (dvoj)filmu neznal. Je namístě ji připomenout, předtím než otevřeme tuto kuchařskou knížku, kterou sepsala populární renomovaná odbornice na stravování a vaření všeho druhu ing. Jarmila Mandžuková. Tak jako rudolfinský astrolog i ona dobře ví, jak se naše stravovací návyky a chuťové naladění liší podle našeho povahového založení. A že na to mají vliv síly nad námi – nebeská tělesa, objevující se v průběhu roku nad našimi hlavami v určitém čase. Astrologové je kdysi dávno rozdělili do dvanácti souhvězdí a pojmenovali podle jejich tvaru: Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Podle těchto znamení lze nejen odhadnout povahu člověka, ale i jeho chuťopis. Co šmakuje Vodnáři, nemusí vyhovovat Panně a naopak. Jak se gastronomicky zavděčit zrozencům v tom kterém znamení podle jejich letory, to spolehlivě poradí právě tato netradiční kuchařská příručka, jež obsahuje 250 receptů všeho druhu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.