Number of the records: 1  

Rok v Provenci

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Mayle, Peter, 1939-2018 - Author
    Vyd. 3., V nakl. Argo 1., upr. - Praha : Argo, 2013 - 207 s. ; 20 cm
    ISBN 978-80-257-0808-8 (brož.)
      Millar, Paul, - Translator
     Provence (Francie)
     anglické prózy  cestopisné prózy
    Call numberC 187.347
    BranchPlaceInfoSignature
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) vypůjčeno (do 08.11.2024)C 187.347 a   
    Rožnov vypůjčeno (do 23.09.2024)C 187.347 R   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 187.347 SV   

    Title statementRok v Provenci / Peter Mayle ; [z anglického originálu ... přeložil Paul Millar]
    Main entry-name Mayle, Peter, 1939-2018 (Author)
    Edition statementVyd. 3., V nakl. Argo 1., upr.
    Issue dataPraha : Argo, 2013
    Phys.des.207 s. ; 20 cm
    ISBN978-80-257-0808-8 (brož.)
    National bibl. num.cnb002447847
    Note"První díl volné trilogie"--Obálka
    OriginalYear in Provence
    Another responsib. Millar, Paul, 1933- (Translator)
    Subj. Headings Provence (Francie)
    Form, Genre anglické prózy * cestopisné prózy
    Conspect821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    UDC (44) , 821.111-3 , (0:82-321.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Autor, který se rozhodl zakoupit dům v Provenci, líčí svoje okouzlení přírodou a životem v této krajině v průběhu prvního roku, kdy se seznamoval se svým okolím. Úpravy starého domu, akceptování tradičních vztahů, charakteristika nejbližších sousedů, to vše je lehkým perem, s okouzlením a laskavým úsměvem srovnáváno s autorovým dřívějším životním stylem v rodné Anglii. Zvláštní prémií pro nové usedlíky je kromě vynikajícího místního vína i provensálská kuchyně, která nabízí nepřeberné množství požitků a kterou autor dokáže nejen dokonale vychutnat, ale i výstižně popsat. Nenáročná, ale velmi příjemná oddechová knížka. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.