Number of the records: 1  

Vaření podle pěti elementů

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Fehrer, Roswitha - Author
    Praha : Eminent, 2010 - 286 s.
    ISBN 978-80-7281-308-7 :
     racionální výživa  čínské lékařství  jin a jang  roční období  jídla
     kuchařské recepty  příručky
    Call numberC 341.116
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Asijské kuchyně
    Vaření podle pěti elementů
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 341.116   

    Title statementVaření podle pěti elementů : v souladu s ročními obdobími : 250 receptů pro celou rodinu / Roswitha Fehrer ; [translation Marcela Mádrová]
    Main entry-name Fehrer, Roswitha (Author)
    Issue dataPraha : Eminent, 2010
    Phys.des.286 s.
    ISBN978-80-7281-308-7 : 299.00 Kč
    National bibl. num.cnb002164110
    NotePřeloženo z němčiny. Obsahuje rejstřík
    Original5-Elemente Kochen im Einklang mit den Jahreszeiten
    Subj. Headings racionální výživa * čínské lékařství * jin a jang * roční období * jídla
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC "321/324" , 641.55 , 615.8 , 221-852.5 , 615.8(315) , 613.2 , (035) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Asijské kuchyně
    Document kindBOOKS
    Vaření podle pěti elementů
    Staří čínští taoisté chápali skryté souvislosti, kterými je možné vysvětlit děje v přirozeném světě, jako princip wu sing, přírodní zákon pěti prvků, který symbolizuje ubývání a narůstání jin a jang. Zemi, vodu, kov, oheň a dřevo vnímali jako dynamické procesy, které mají zvláštní vlastnosti a existují ve vzájemných vztazích tvoření a zániku. Učení o výživě podle pěti elementů je dodnes základní součástí čínské medicíny. Zásadou vaření podle pěti elementů je využití energetické a termické kvality jednotlivých potravin. Díky tomu je možné si zachovat zdraví nebo vyrovnat nevyváženosti vyvolané tělesnou konstitucí, nesprávnou výživou, vlivy ročních období nebo klimatickými vlivy. Jinými slovy to znamená, že výživu je možné chápat a využívat jako lék. Roswitha Fehrer, přední evropské odbornice na čínskou medicínu, přináší ve své knize 250 unikátních receptů , které mohou významně přispět ke zlepšení zdraví, tělesné i duševní kondice a radosti ze života vás i vaší rodiny. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.