Number of the records: 1
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
Vyd. 1. - Praha : Academia, 2005 - 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
ISBN 80-200-1340-7
dějiny gastronomie jídla potraviny pravěk středověk
monografieCall number C 320.390 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Academia, 2005 Phys.des. 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm ISBN 80-200-1340-7 National bibl. num. cnb001571379 Note V prelimináriích uvedeno: Akademie věd České republiky Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Another responsib. Akademie věd České republiky (Other)
Subj. Headings dějiny gastronomie * jídla * potraviny * pravěk * středověk Form, Genre monografie Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642(091) , 613.2 , 641/642 , 94(100)"04/14" , 94(3) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1