Number of the records: 1
Jak se vařívalo dříve a jak dnes
Vašák, Jaroslav, 1947- - Author
ISBN 978-80-748-2219-3
česká jídla
kuchařské receptyUmístění Title statement Jak se vařívalo dříve a jak dnes. 5. díl, T-Ž Main entry-name Vašák, Jaroslav, 1947- (Author) Publication Praha : Viking, 2015 ISBN 978-80-748-2219-3 Subj. Headings česká jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.56(=162.3) , (083.12) Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1