Number of the records: 1  

Můj život ve Francii

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Child, Julia, 1912-2004 - Author
    Vydání první - 398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm
    ISBN 978-80-7462-982-2
      Prud'homme, Alex, - Author   Senko Ohnisková, Vanda, - Translator
     Child, Julia, 1912-2004
    20.-21. století 1912-2004
     kuchařky  americké spisovatelky  kuchařství  gastronomie
     autobiografie
    Call numberC 368.889
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Můj život ve Francii
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 368.889   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 368.889 a   

    Uniform title My life in France. Česky
    Title statementMůj život ve Francii / Julia Childová a Alex Prud'homme ; z anglického originálu My life in France ... přeložila Vanda Senko Ohnisková
    Main entry-name Child, Julia, 1912-2004 (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationV Brně : Jota, 2016
    Phys.des.398 stran : ilustrace, portréty ; 22 cm
    ISBN978-80-7462-982-2
    National bibl. num.cnb002830503
    Another responsib. Prud'homme, Alex, 1961- (Author)
    Senko Ohnisková, Vanda, 1966- (Translator)
    Subj. Headings Child, Julia, 1912-2004 * 20.-21. století * 1912-2004 * kuchařky - Spojené státy americké - 20.-21. století * americké spisovatelky - 20.-21. století * kuchařství - Francie * gastronomie - Francie
    Form, Genre autobiografie
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    929 - Biografie
    UDC 641/642-055.2 , 82-055.2 , 929 , 641/642 , (73) , (44) , (092)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Můj život ve Francii
    Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará. Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem Paulem, který pracoval v diplomacii, do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si doslova zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo i do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy. Přestože se Juliino studium v Cordon Bleu neobešlo bez potíží, díly nevšednímu zápalu a pracovitosti nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést... Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.