Number of the records: 1  

Člověk a výživa

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Hauschka, Rudolf, 1891-1969 - Author
    Hranice : Fabula, 2013 - 291 s. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN 978-80-87635-15-5 (brož.)
     potraviny  výživa člověka  racionální výživa
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 354.818
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Člověk a výživa
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 354.818   

    Title statementČlověk a výživa : pozemská a kosmická strava / Rudolf Hauschka ; [z německého originálu ... přeložil Radomil Hradil]
    Main entry-name Hauschka, Rudolf, 1891-1969 (Author)
    Issue dataHranice : Fabula, 2013
    Phys.des.291 s. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN978-80-87635-15-5 (brož.)
    National bibl. num.cnb002537493
    NoteTerminologický slovník
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy
    OriginalErnährungslehre
    Subj. Headings potraviny - zdravotní aspekty * výživa člověka * racionální výživa
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.2 , 614 , 613.26/.29 , 663/664 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Člověk a výživa
    Autor knihy, zakladatel farmateutické a kosmetické firmy Wala a RudoflHauschka, ve své knize rozebírá působení jednotlivých druhů potravin na tělo, duši i ducha a přitom vychází z nauky a metod Rudolfa Steinera. Kniha obsahuje vysvětlení, jaký je rozdíl mezi kosmickou a pozemskou výživou v souvislosti s tím, že člověk je trojčlennou bytostí. Dále uvádí, jaký vliv má na člověka rostlinná a živočinná výživa, syrova a vařená strava. Jak na člověka působí cukr, sůl, med ve stravě, jak rozdílný je vztah člověka ke kávě a čaji. Dále uvádí, jak pochutiny a koření a zejména alkohol mění vzájemný vztah fyzického těla člověka, jeho duše a ducha a co se s člověkem děje, když sahá po cigaretě. Uvádí správné a nesprávné kuchyňské úpravy stravy, konzervaci, nakládání a zavařování. Druhá část knihy obsahuje pojednání G. Hauschkové: Praktické deitetické pokyny pro nemocné. Jde o nové vydání knihy, jejíž dva předchozí dotisky byly v krátké době rozebrané. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.