Number of the records: 1  

Jazyk, srdce, mozek, krev

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pecina, Martin, 1982- - Author - Illustrator
    Vydání první - 175 stran : barevné ilustrace ; 30 cm
    ISBN 978-80-242-9331-8
    Esence
     jídla
     kuchařské recepty  příručky  fotografické publikace
    Call numberB 61.289
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jazyk, srdce, mozek, krev
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 61.289   

    Title statementJazyk, srdce, mozek, krev / Martin Pecina
    Main entry-name Pecina, Martin, 1982- (Author) (Illustrator)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Euromedia Group, 2023
    Phys.des.175 stran : barevné ilustrace ; 30 cm
    ISBN978-80-242-9331-8
    National bibl. num.cnb003525569
    Edition Esence (Euromedia Group)
    Note"Graficky a typograficky upravil, sazbu a ilustrace zhotovil autor"--Tiráž
    Subj. Headings jídla
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky * fotografické publikace
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , (035) , (084.12) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Jazyk, srdce, mozek, krev
    „Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy. Věcí, jež mám upřímně rád, je naštěstí mnohem více. A právě těm se věnuje kniha, která je upřímnou poctou pokrmům, na nichž jsem vyrostl. Prorostlé maso, vnitřnosti, víno, ovocné pálenky, ořechy, bylinky anebo obyčejný chleba jsou typickými produkty naší země a zároveň i základem mé kuchyně. Nedám dopustit na staromódní vaření v kastrůlku, živočišný tuk, silné omáčky ani vůni uzeného. Rád bych vyzdvihl veskrze prosté, laciné a mnohdy opomíjené ingredience, jež kdysi byly obvyklou součástí tuzemských jídelníčků. Pšenice, kroupy, kopřivy, trnky, rybíz, šneci, morek nebo hovězí oháňka mě naplňují větším vzrušením nežli foie gras s ananasem či osmnáctichodové menu vařené v plastovém kondomu, servírované na břidlici a zahalené v efektních oblacích ze suchého ledu a tekutého dusíku.“ Milostný dopis moravské kuchyni od typografa, grafického designéra a vítěze soutěže MasterChef 2022. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.