Number of the records: 1  

Lahoda

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Dunn, Rob R. - Author
    První vydání - 358 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-275-1145-7
      Sanchez, Monica - Author   Šindelka, Jan, - Translator
     chuť  jídlo  antropogeneze  zdraví  kulturní evoluce  evoluční biologie
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 409.319
    Umístění 572 - Antropologie. Morfologie
    Lahoda
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory vypůjčeno (do 28.06.2024)C 409.319 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 409.319   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 09.09.2024)C 409.319 a   

    Uniform title Delicious. Česky
    Title statementLahoda : evoluce lidských chutí / Rob Dunn, Monica Sanchezová ; přeložil Jan Šindelka
    Main entry-name Dunn, Rob R. (Author)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationBrno : Host, 2022
    Phys.des.358 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-275-1145-7
    National bibl. num.cnb003457494
    NotePřeloženo z angličtiny
    Another responsib. Sanchez, Monica (Author)
    Šindelka, Jan, 1980- (Translator)
    Subj. Headings chuť - fyziologické aspekty * jídlo * antropogeneze * zdraví - kulturní aspekty * kulturní evoluce * evoluční biologie
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect572 - Fyzická antropologie
    UDC 575.8 , 612 , 316.72/.75 , 613/614 , 613.2 , 612.87 , 572.1/.4 , 316.7-026.18 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru572 - Antropologie. Morfologie
    Document kindBOOKS
    Lahoda
    Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.