Number of the records: 1  

Je hlína k snědku?

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Katalpa, Jakuba, 1979- - Author
    V nakladatelství Host vydání první - 180 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-275-0808-2
     české novely
    Call numberC 403.880
    Je hlína k snědku?
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 403.880 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.11.2024)C 403.880   
    Rožnov k vypůjčeníC 403.880 R   

    Title statementJe hlína k snědku? / Jakuba Katalpa
    Main entry-name Katalpa, Jakuba, 1979- (Author)
    Edition statementV nakladatelství Host vydání první
    PublicationBrno : Host, 2021
    Phys.des.180 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-275-0808-2
    National bibl. num.cnb003374661
    Form, Genre české novely
    Conspect821.162.3-3 - Česká próza
    UDC 821.162.3-32 , (0:82-32)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Je hlína k snědku?
    Novela o intenzivně prožívaném ženství konfrontovaném se světem, který nabízí i drsně bere, jemuž se hrdinka poddává i brání, který přijímá všemi smysly a zároveň se před ním uzavírá.Mladá hrdinka Nina, bývalá malířka či studentka UMPRUM nás provází zážitky svého intenzivního života, zážitky především fyzickými, které ji naplňují, z nichž čerpá inspiraci a které přijímá a nechává se jimi unášet. Jejím mladým životem prošli výrazní muži, ale i žena - to je však už minulost drsně a bolestně uzavřená, nyní žije s uhlazeným, bohatým, pečlivým úředníkem magistrátu, jehož tělesno ji nijak nerozněcuje a od nějž nechce a nemůže přijmout dítě... Děj střídavě překračuje ze žhavé minulosti do trpce prožívané současnosti, hrdinka je obrazně i fyzicky zmítána rozporuplnými city a pocity a čtenáře nechává přihlížet všemu fyzickému, co prožívá (nejen ona, ale i její babička) do nejpodrobnějších detailů. Text se pohybuje na ostré hraně, kymáceje se od snahy o nekompromisní otevřenost velké literatury k pornografii. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.