Number of the records: 1  

Doudlebsko v kuchyni a u stolu

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Šimánek, Jan, 1981- - Author
    Vydání první - 249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
    ISBN 978-80-88030-57-7
     stravovací zvyky
     Doudlebsko (Česko)
     monografie  kuchařské recepty
    Call numberC 403.857
    Umístění 392 - Zvyky v soukromém životě
    Doudlebsko v kuchyni a u stolu
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.12.2024)C 403.857   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 403.857 P   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 403.857 a   
    Rožnov k vypůjčeníC 403.857 R   
    Vltava k vypůjčeníC 403.857 Va   

    Title statementDoudlebsko v kuchyni a u stolu : lidová strava z jihu Čech / Jan Šimánek
    Main entry-name Šimánek, Jan, 1981- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationČeské Budějovice : Bohumír Němec - Veduta, 2021
    Phys.des.249 stran, 16 stran obrazových příloh : ilustrace, portréty ; 21 cm
    ISBN978-80-88030-57-7
    National bibl. num.cnb003364876
    NoteMapy na předsádkách. Slovníček
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Language noteNěmecké resumé
    Subj. Headings stravovací zvyky - Česko * Doudlebsko (Česko)
    Form, Genre monografie * kuchařské recepty
    Conspect392 - Zvyky, mravy, obyčeje v soukromém životě
    UDC (083.12) , (437.3) , 392.81 , (437.319) , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru392 - Zvyky v soukromém životě
    Document kindBOOKS
    References (2) - ARTICLES
    Doudlebsko v kuchyni a u stolu
    Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.Autor líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.