Number of the records: 1  

Triumf zla


  1.  Breiský, Artur, 1885-1910 - Author
    1. vyd. - V Hradci Králové : Kruh, [1970] - 103 s.
    Pohledy ;
      Holub, Dalibor - Compiler   Karásek ze Lvovic, Jiří, - Author of introduction
     světová literatura
     eseje
    Call numberC 112.703
    Triumf zla
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 112.703   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 112.703 v1   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementTriumf zla / Arthur Breiský ; [k vydání připravil a doslov napsal Dalibor Holub ; úvod Jiří Karásek ze Lvovic]
    Main entry-name Breiský, Artur, 1885-1910 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataV Hradci Králové : Kruh, [1970] (Trutnov : Východočes. tisk.)
    Phys.des.103 s.
    ISBNKčs 10,00
    National bibl. num.cnb000495394
    Edition Pohledy (Kruh) ; sv. 4
    NoteVysvětlivky a poznámky. Obálka: Jaroslav Cheben
    Another responsib. Holub, Dalibor (Compiler)
    Karásek ze Lvovic, Jiří, 1871-1951 (Author of introduction)
    Subj. Headings světová literatura
    Form, Genre eseje
    Conspect821 - Literatura v různých jazycích
    UDC 821(100) , (0:82-4)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Triumf zla
    V esejistických podobiznách velkých zjevů minulých dob se pojí skutečná tvář jejich života s autorovou imaginací a prvky literární studie se mísí s beletristickým zpracováním. A. Breiský (1885-1910), opomíjený "charakterolog české dekadence" si vybral osobnosti, v nichž tušil sobě blízkého ducha (Tiberia, Nerona, renesanční umělce, Watteaua, Byrona, Baudelaira, Wilda a jiné dandye), aby na nich vždy v nové podobě demonstroval tragický úděl genia, povzneseného nad hloupost a nízkost většiny jej obklopujících lidí. Úvodní slovo napsal Jiří Karásek ze Lvovic. K obsahu prvního vydání z r. 1910 je zde připojen na závěr esej Kvintesence dandysmu, otištěný zatím jen v Moderní revui r. 1909. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.