Number of the records: 1  

Vaříme podle Herbáře

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Winterová, Kateřina, 1976- - Author
    Vydání první - 237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
    ISBN 978-80-7404-239-3
    Edice ČT
      Holý, Adam, - Photographer
     léčivé rostliny  fytoterapie  jídla
     populárně-naučné publikace  kuchařské recepty
    Call numberB 53.883/5
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Vaříme podle Herbáře
    BranchPlaceInfoSignature
    Vltava k vypůjčeníB 53.883/5 Va   

    Title statementVaříme podle Herbáře. 5 / Kateřina Winterová ; fotografie Adam Holý, Romain Kunart
    Main entry-name Winterová, Kateřina, 1976- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Česká televize ve spolupráci s Virtue CS s.r.o., 2017
    Phys.des.237 stran ; barevné ilustrace, portréty, faksimile ; 26 cm
    ISBN978-80-7404-239-3
    Edition Edice České televize
    NoteObsahuje rejstříky
    Another responsib. Holý, Adam, 1974-2016 (Photographer)
    Another responsib. Romain Kunart (Photographer)
    Subj. Headings léčivé rostliny * fytoterapie * jídla
    Form, Genre populárně-naučné publikace * kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 633.88 , 615.89:633.88 , 641.55 , (0.062) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Vaříme podle Herbáře
    Pátý díl knihy Vaříme podle Herbáře symbolicky uzavírá sérii kulinářských bestsellerů z českých bylin. Kateřina Winterová představuje další lahůdky z pořadu Herbář, které objevila v archivech a získala od pamětníků nebo zajímavých blogerek i které vymyslela sama při zpracovávání úrody. Vyzkoušela starodávné recepty založené na sklizni z pole či zahrady, na pokrmy masopustní a velikonoční dobroty, na obřadní chleby a vánoční cukroví, ale také na bezlepkové pečivo a různé druhy chleba, připravila kořenicí směsi, zavařovala, nakládala a sušila dary přírody nasbírané i vypěstované. Kniha by nebyla úplná bez bylinných zavařenin, sirupů, tinktur, ovocných vín a likérů. Kromě vaření s bylinami nahlédneme také do biozahradničení a dozvíme se, proč si vybírat původní české odrůdy. Samozřejmě nechybí herbář s dalšími více než 30 bylinami a plodinami. Všichni, kteří vaří podle Herbáře, jistě ocení rejstříky pokrmů ze čtyř předchozích knih. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.