Number of the records: 1
Frej, David, 1965- - Author
303 stran ; 22 cm
ISBN 978-80-7281-512-8
tuky cholesterol výživa člověka racionální výživa
monografieCall number C 371.473 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Title statement Tučné superpotraviny a oleje / David Frej Main entry-name Frej, David, 1965- (Author) Publication Praha : Eminent, 2016 Phys.des. 303 stran ; 22 cm ISBN 978-80-7281-512-8 National bibl. num. cnb002877989 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Subj. Headings tuky - zdravotní aspekty * cholesterol * výživa člověka * racionální výživa Form, Genre monografie Conspect 613 - Hygiena. Lidské zdraví UDC 612.397 , 614 , 613.2 , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Document kind BOOKS Autor dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí. Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdroj anotace: NK ČRLoading…
Number of the records: 1