Number of the records: 1  

Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Bárta, Jan, 1974- - Author
    Vydání první - 142 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
    ISBN 978-80-87111-42-0
     brambory  rostlinné bílkoviny  odrůdy zemědělských plodin  šlechtění zemědělských plodin
     kolektivní monografie
    Call numberC 369.243
    Umístění
    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( region )jen prezenčněC 369.243 P   

    Title statementPotenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum / Jan Bárta a kolektiv
    Portion of titlePotenciál bílkovin hlíz brambor
    Main entry-name Bárta, Jan, 1974- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationČeské Budějovice : Kurent, 2015
    Phys.des.142 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
    ISBN978-80-87111-42-0
    National bibl. num.cnb002537165
    Note200 výtisků
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Language noteČeská a anglická resumé
    Subj. Headings brambory * rostlinné bílkoviny * odrůdy zemědělských plodin * šlechtění zemědělských plodin
    Form, Genre kolektivní monografie
    Conspect633 - Rostlinná výroba
    UDC 633.491 , 577.112.8:581.1 , 631.526 , 631.52 , (048.8:082)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
    Kniha „Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum“ shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a zároveň přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha je členěna do pěti částí. První část informuje o charakterizaci a klasifikaci bílkovin bramborových hlíz a poskytuje čtenáři detailní seznámení s hlavními charakteristikami patatinových bílkovin, inhibitorů proteas a ostatních bílkovin. Druhá část knihy je zaměřena zejména na charakterizaci bílkovin přítomných v hlízách planých a netradičních kulturních druhů – jsou zde shrnuty informace o kvantifikaci a aktivitách hlízových bílkovin, patatinových bílkovin a inhibitorů proteas. Třetí část knihy řeší jak může být obsah a kvalita bramborových bílkovin ovlivněna pěstitelskou technologií a přírodními podmínkami při pěstování brambor. Předposlední část knihy se věnuje diskuzi o současných a budoucích možnostech izolace bramborových bílkovin z hlízové šťávy (která vzniká jako odpadní voda v průběhu výroby škrobu) s ohledem na různou kvalitu a uplatnění výsledných bílkovinných koncentrátů (izolátů). Tématem poslední části knihy je využití získaných bramborových bílkovin. Jsou zde diskutovány možnosti využití koncentrátů (izolátů) bramborových bílkovin pro krmné účely a potravinářské aplikace a taktéž jejich specifické aplikace v medicíně a kosmetice - využití antimikrobiálního potenciálu či jako výchozí suroviny pro produkci bílkovinných hydrolyzátů. Klíčová slova: brambory, Solanum, bílkoviny, patatin, inhibitory proteas, izolace Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.