Number of the records: 1  

Chuť do života

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pawlowská, Halina, 1955- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Motto, 2014 - 259 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-267-0155-2 (váz.)
      Teprt, Lubomír - Author
     české příběhy  kuchařské recepty
    Call numberC 190.481
    Chuť do života
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )vypůjčeno (do 12.07.2024)C 190.481   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) nedostupnýC 190.481 a   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 190.481 a1   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 190.481 SV1   

    Title statementChuť do života : rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní / Halina Pawlowská, Lubomír Teprt
    Main entry-name Pawlowská, Halina, 1955- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Motto, 2014
    Phys.des.259 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-267-0155-2 (váz.)
    National bibl. num.cnb002589762
    NoteObsahuje rejstřík
    Another responsib. Teprt, Lubomír (Author)
    Form, Genre české příběhy * kuchařské recepty
    Conspect821.162.3-3 - Česká próza
    UDC 821.162.3-32 , (0:82-32) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Chuť do života
    Třetí kniha vyprávění a receptů populární české herečky a moderátorky Haliny Pawlowské. Navazuje na dříve vydané úspěšné tituly Až se mě dcera zeptá a Zeptej se mámy aneb 100 receptů, jak se dožít 100 let. Kniha Chuť do života obsahuje rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní! A co říká o své knize sama Halina Pawlowská? Nedávno mi dal někdo otázku, co si každý den řeknu, abych nebyla smutná. S hrůzou jsem si uvědomila, že si neříkám nic. A pak mi došlo, že ale bezděčně hromadím chvíle, které mám ráda. Že si intuitivně plánuju akce pro dobrou náladu, že neustále přemýšlím o něčem, co by podpořilo mou chuť žít. A napadlo mne, že by vůbec nebylo špatné vypracovat zodpovědného průvodce všech věcí, které by člověku mohly udělat radost. A tak jsem ho napsala, a protože už jen výraz chuť do života mi asociuje jídlo a protože jím šíleně ráda a mám na jídlo pořád chuť, tak jsem ke svým optimistickým radám a postřehům zkušené ženy, matky, milenky a kuchařky přidala konkrétní recepty na lahůdky, které do každé zatemněné mysli vnesou jas. Stoprocentně totiž platí: Když máš depku, dej si něco k snědku! O autorech: Halina Pawlowská – populární česká herečka a moderátorka Narodila se ukrajinskému básníkovi a české učitelce. Vystudovala FAMU, napsala asi dvacet televizních komedií a filmových scénářů. Mezi její nejúspěšnější filmy patří kultovní komedie Vrať se do hrobu, komedie Můj hříšný muž, Evo, vdej se a Díky za každé nové ráno. Sklízí úspěchy i ve světě novin a časopisů. Byla jednou ze zakladatelů deníku Metropolitan. Pod holandským vedením založila časopis Story. Později se stala majitelkou a vydavatelkou časopisu Šťastný Jim. Založila též časopis Glanc, je jeho tváří a pravidelně do něj přispívá svými povídkami a fejetony. Na televizní obrazovku vstoupila v roce 1993. Je autorkou a moderátorkou úspěšných televizních cyklů jako V žitě, Zanzibar, Dokonalé štěstí a Banánové rybičky. V roce 2013 napsala libreto k muzikálu Adam a Eva. V současnosti hraje v nekonečném seriálu Doktoři z Počátků. Napsala zatím dvacet tři titulů a mnohokrát získala ocenění jako nejčtenější česká autorka. PhDr. Lubomír Teprt - redaktor a kuchař Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově. Pracoval v redakcích Expres, Krimimix, Svět v obrazech. Byl výkonným šéfredaktorem časopisů Story, Šťastný Jim a Glanc. Spolupracoval s Halinou Pawlowskou na úspěšném cyklu Banánové rybičky jako rešeršér. Psal fejetony, z nichž některé vyšly ve sbírce Sloupkořadí. K padesátým narozeninám si dal dárek a vyučil se kuchařem. Je autorem Kuchařky z farmářských trhů a televizní kulinářské soutěže Prostři pro tři. Spoluautorsky se podílel na knihách Až se mě dcera zeptá a Zeptej se mámy aneb 100 receptů, jak se dožít 100 let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.