Number of the records: 1  

Staročeské umění kuchařské

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 - Author
    V Praze : Dauphin, 2012 - 584 s. : faksim. ; 25 cm
    ISBN 978-80-7272-400-0 (váz.)
    Sporáček ;
      Faktor, Viktor, - Editor
    10.-18. století 15.-18. století
     jídlo  kuchařství  kuchařské knihy  česká jídla
     kuchařské recepty  monografie
    Call numberC 345.874
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Staročeské umění kuchařské
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 345.874   

    Title statementStaročeské umění kuchařské : Čeněk Zíbrt ; podle původního vydání z roku 1927 ... edičně upravil a náležitými předmluvami vybavil Viktor Faktor
    Main entry-name Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 (Author)
    Issue dataV Praze : Dauphin, 2012
    Phys.des.584 s. : faksim. ; 25 cm
    ISBN978-80-7272-400-0 (váz.)
    National bibl. num.cnb002265717
    Edition Sporáček ; 3
    NoteVysvětlivky. Redakční poznámka. Na obálce: s původními obrázky. Frontispis. Edičně připravili Viktor Faktor a Michal Hrubý
    Another responsib. Faktor, Viktor, 1944-2017 (Editor)
    Subj. Headings 10.-18. století * 15.-18. století * jídlo - kulturní aspekty * kuchařství - Česko - 10.-18. století * kuchařské knihy - Česko - 15.-18. století * česká jídla - 15.-18. století
    Form, Genre kuchařské recepty * monografie
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642 , 392.8 , (437.3) , 087.6:641/642 , 641.568(437.3) , (048.8) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Document kindBOOKS
    Staročeské umění kuchařské
    V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat.  Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.