Počet záznamů: 1
Jak se vařívalo dříve a jak dnes
Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
ISBN 978-80-748-2219-3
česká jídla
kuchařské receptyUmístění Údaje o názvu Jak se vařívalo dříve a jak dnes. 5. díl, T-Ž Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor) Nakladatel Praha : Viking, 2015 ISBN 978-80-748-2219-3 Poznámky K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Předmět.hesla česká jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.56(=162.3) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o pátý díl oblíbené kuchařky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1