Počet záznamů: 1  

Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Svačina, Štěpán, 1952- - Autor
    2., upr. vyd. - Praha : Triton, 2013 - 341 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7387-699-9 (brož.)
    Lékařské repetitorium ;
      Müllerová, Dana, - Autor   Bretšnajdrová, Alena, - Autor
     dietologie  výživa člověka  dietoterapie
     kolektivní monografie
    SignaturaC 353.572
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 353.572   

    Údaje o názvuDietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty / Štěpán Svačina, Dana Müllerová, Alena Bretšnajdrová
    Záhlaví-jméno Svačina, Štěpán, 1952- (Autor)
    Údaje o vydání2., upr. vyd.
    Vyd.údajePraha : Triton, 2013
    Fyz.popis341 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7387-699-9 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002498434
    Edice Lékařské repetitorium ; 8
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Dal.odpovědnost Müllerová, Dana, 1962- (Autor)
    Bretšnajdrová, Alena, 1957- (Autor)
    Předmět.hesla dietologie * výživa člověka * dietoterapie
    Forma, žánr kolektivní monografie
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 613.2 , 612.39 , 615.874.2 , (048.8:082)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Druh dok.KNIHY
    Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty
    Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.