Počet záznamů: 1  

Jánošíci s těžkou hlavou

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Smatana, Ľubomír, 1967- - Autor
    1. vyd. - Praha : 65. pole, 2010 - 309 s. : il. ; 23 cm
    ISBN 978-80-903944-6-9 (brož.) :
     kultura a společnost
     Slovensko  Slovensko
     fejetony
    SignaturaC 338.301
    Umístění 316.72/.75 - Životní styl. Každodenní život. Hodnoty
    Jánošíci s těžkou hlavou
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 338.301   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 338.301 a2   

    Údaje o názvuJánošíci s těžkou hlavou : mýty a realita Slovenska očima českého reportéra / Ľubomír Smatana ; [ilustrace Milan Starý]
    Záhlaví-jméno Smatana, Ľubomír, 1967- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : 65. pole, 2010
    Fyz.popis309 s. : il. ; 23 cm
    ISBN978-80-903944-6-9 (brož.) : 275.00 Kč
    Číslo nár. bibl.cnb002095884
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla kultura a společnost - Slovensko * Slovensko - reálie * Slovensko - společnost a politika
    Forma, žánr fejetony
    Konspekt316.7 - Sociologie kultury. Kulturní život
    MDT 316.72/.75 , (437.6) , (0:82-4) , 913(437.6)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru316.72/.75 - Životní styl. Každodenní život. Hodnoty
    Druh dok.KNIHY
    Jánošíci s těžkou hlavou
    Proč proslulý národní hrdina Juraj Jánošík nikdy neochutnal pravé slovenské halušky? Proč je z Košic blíž do Prahy než do Bratislavy? Kolik salaší přežívá v horách na prahu nového století? A proč euro kazí servírkám postavu? Mnoho podobných otázek a odpovědí přináší prvotina Ľubomíra Smatany Jánošíci s těžkou hlavou, ktera je patrně prvním seriózním průřezem života našich sousedů na Slovensku od cestopisů Boženy Němcové vydaných před 150 lety. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.