Počet záznamů: 1  

Ze zámoří do Čech

  1. SYS0991022
    LBL
      
    02228nam-a2200613-i-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20230510081705.7
    007
      
    ta
    008
      
    201030s2020----xr-acfhe------001-0-cze-d
    015
      
    $a cnb003218388
    020
      
    $a 978-80-200-3149-5 $q (brožováno) : $c Kč 485.00
    035
      
    $a (OCoLC)1240908110
    040
      
    $a KLG001 $b cze $e rda
    041
    0-
    $a cze $b eng
    043
      
    $a ec-----
    045
      
    $a t-v-
    072
    -7
    $a 663 $x Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin $9 19 $2 Konspekt
    080
      
    $a 663.91 $2 MRF
    080
      
    $a 663.95 $2 MRF
    080
      
    $a 663.93 $2 MRF
    080
      
    $a 641.87 $2 MRF
    080
      
    $a 339.166:663.93 $2 MRF
    080
      
    $a 339.166:663.95 $2 MRF
    080
      
    $a 339.166:663.91 $2 MRF
    080
      
    $a 640.442 $2 MRF
    080
      
    $a 930.2 $2 MRF
    080
      
    $a (4-191.2) $2 MRF
    080
      
    $a (048.8) $2 MRF
    100
    1-
    $a Černý, Karel, $d 1974- $7 jo2002106622 $4 aut
    245
    10
    $a Ze zámoří do Čech : $b čokoláda, čaj a káva v raném novověku / $c Karel Černý
    250
      
    $a Vydání první
    264
    -1
    $a Praha : $b Academia, $c 2020
    300
      
    $a 494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : $b ilustrace, portréty, faksimile ; $c 20 cm
    336
      
    $a text $b txt $2 rdacontent
    337
      
    $a bez média $b n $2 rdamedia
    338
      
    $a svazek $b nc $2 rdacarrier
    490
    1-
    $a Historie
    500
      
    $a Chronologický přehled
    504
      
    $a Obsahuje bibliografické odkazy, bibliografii a rejstřík
    520
    3-
    $a V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později se ale dostávaly ke stále širším vrstvám konzumentů, až se z nich stala na přelomu 17. a 18. století módní nezbytnost. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788020031495 $2 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    546
      
    $a Anglické resumé
    648
    -7
    $a 16.-18. století $7 ch757029 $2 czenas
    650
    07
    $a kakao $x dějiny $7 ph121391 $2 czenas
    650
    07
    $a čaj $x dějiny $7 ph135501 $2 czenas
    650
    07
    $a káva $x dějiny $7 ph115053 $2 czenas
    650
    07
    $a příprava nápojů $x dějiny $7 ph640686 $2 czenas
    650
    07
    $a obchod s kávou $z Evropa střední $y 16.-18. století $7 ph819909 $2 czenas
    650
    07
    $a obchod s čajem $z Evropa střední $y 16.-18. století $7 ph407311 $2 czenas
    650
    07
    $a obchod s kakaem $z Evropa střední $y 16.-18. století $7 ph819906 $2 czenas
    650
    07
    $a kavárny $z Evropa střední $y 16.-18. století $7 ph121549 $2 czenas
    650
    07
    $a historické prameny $7 ph114671 $2 czenas
    655
    -7
    $a monografie $7 fd132842 $2 czenas
    830
    -0
    $a Historie (Academia)
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.