Počet záznamů: 1  

Jak se vařívalo dříve a jak dnes

  1. SYS0781794
    LBL
      
    00000nam-a22^^^^^3i-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240313134732.5
    008
      
    180206s2015----xr-----e----------0-cze--
    020
      
    $a 978-80-748-2204-9
    040
      
    $a CBA001 $b cze $e rda
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt
    080
      
    $a 641.56(=162.3) $2 MRF
    080
      
    $a (083.12) $2 MRF
    100
    1-
    $a Vašák, Jaroslav, $d 1947- $7 jn20000810138 $4 aut
    245
    1-
    $a Jak se vařívalo dříve a jak dnes. $n 4. díl: $p
    264
    -1
    $a Praha : $b Viking, $c [2015?]
    520
    3-
    $a Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často pinelky, ošlejch či kardy? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času telecí kořínek či pajšl? A co v létě? Také mlsáte šaráb? Kniha Jak se vařívalo dříve a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se již o čtvrtý díl oblíbené kuchařky. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788074822049 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a česká jídla $7 ph116856 $2 czenas
    655
    -7
    $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.