Počet záznamů: 1
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž
SYS 0781416 LBL 00000nam-a22^^^^^3i-4500 003 CZ-CbJVK 005 20240313135022.3 008 180206s2016----xr-----e----------0-cze-- 020 $a 978-80-748-2222-3 040 $a CBA001 $b cze $e rda 072 -7
$a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt 080 $a 641.55 $2 MRF 080 $a (083.12) $2 MRF 100 1-
$a Vašák, Jaroslav, $d 1947- $7 jn20000810138 $4 aut 245 1-
$a Jak se vařívalo dříve a jak dnes, A-Ž. $n 6 264 -1
$a Praha : $b Viking, $c 2016 520 3-
$a Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus? Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes. Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři. Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Kniha obsahuje tisíce receptů na téměř 1500 stranách. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788074822223 $2 Web obalkyknih.cz 650 07
$a jídla $7 ph114847 $2 czenas 655 -7
$a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas 910 $a CBA001 FMT BK
Počet záznamů: 1