Počet záznamů: 1  

Nevíte, co jíte

  1. SYS0543056
    LBL
      
    01359nam-a2200421-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240424222435.6
    007
      
    ta
    008
      
    141029s2014----xr-----e------001-0-cze--
    015
      
    $a cnb002635403
    020
      
    $a 978-80-265-0274-6 (váz.)
    035
      
    $a (OCoLC)900136422
    040
      
    $a OLA001 $b cze
    072
    -7
    $a 613 $x Hygiena. Lidské zdraví $9 14 $2 Konspekt
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a 613.263 $2 MRF
    080
      
    $a 613.268+613.288 $2 MRF
    080
      
    $a 664.4 $2 MRF
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a 613 $2 MRF
    080
      
    $a 616-084 $2 MRF
    080
      
    $a 614 $2 MRF
    080
      
    $a 616 $2 MRF
    080
      
    $a (048.8) $2 MRF
    100
    1-
    $a Fořt, Petr, $d 1946- $7 jo20000075390 $4 aut
    245
    10
    $a Nevíte, co jíte : $b jak vás klame potravinářský průmysl / $c Petr Fořt, Ivan Mach
    250
      
    $a 1. vyd.
    260
      
    $a Brno : $b BizBooks, $c 2014
    300
      
    $a 264 s. ; $c 24 cm
    504
      
    $a Obsahuje bibliografie a rejstřík
    520
    3-
    $a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788026502746 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a výživa člověka $7 ph127487 $2 czenas
    650
    07
    $a sacharidy $x zdravotní aspekty $7 ph125399 $2 czenas
    650
    07
    $a tuky $x zdravotní aspekty $7 ph126786 $2 czenas
    650
    07
    $a kuchyňská sůl $x zdravotní aspekty $7 ph189249 $2 czenas
    650
    07
    $a racionální výživa $7 ph124968 $2 czenas
    650
    07
    $a péče o zdraví $7 ph124852 $2 czenas
    650
    07
    $a prevence onemocnění $7 ph137258 $2 czenas
    655
    -7
    $a monografie $7 fd132842 $2 czenas
    700
    1-
    $a Mach, Ivan, $d 1952- $7 mzk2003181800 $4 aut
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.