Počet záznamů: 1
Imbach, Josef, 1945- - Autor
Vyd. 1. - Praha : Portál, 2005 - 197 s. : il. ; 24 cm
ISBN 80-7178-912-7
Pešková, Renata - Překladatel
jídla gastronomie církevní život
kuchařské recepty příběhySignatura C 319.801 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Tajemství klášterní kuchyně : pikantní epizody a chutné recepty / Josef Imbach ; [z německého originálu ... přeložila Renata Pešková] Záhlaví-jméno Imbach, Josef, 1945- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Portál, 2005 Fyz.popis 197 s. : il. ; 24 cm ISBN 80-7178-912-7 Kč 335,00 Číslo nár. bibl. cnb001490567 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Originál Geheimnisse der kirchlichen Küchengeschichte Dal.odpovědnost Pešková, Renata (Překladatel)
Předmět.hesla jídla * gastronomie * církevní život Forma, žánr kuchařské recepty * příběhy Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , 641/642 , 27-4 , (083.12) , (0:82-32) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Pikantní epizody a chutné recepty Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nenabízí při tom jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty... Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1