Počet záznamů: 1  

Kamenný herbář


  1.  Mejen, Sergej Viktorovič, 1935-1987 - Autor
    I. vydání - 253 stran : černobílé ilustrace (včetně fotografií) ; 20 cm
    Pyramida
      Mejsnarová, Blanka - Překladatel   Pacltová, Blanka, - Autor úvodu atd.
     historická fytogeografie  paleobotanika  fosilní rostliny
     monografie
    SignaturaC 92.571
    Umístění 56 - Paleontologie. Zkameněliny
    Kamenný herbář
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 92.571   
    Lidická ( sklad )nedostupnýC 92.571 v1   

    Údaje o názvuKamenný herbář / S.V. Mejen ; z ruského originálu přeložila Blanka Mejsnarová ; úvod napsala s odborně revidovala Blanka Pacltová
    Záhlaví-jméno Mejen, Sergej Viktorovič, 1935-1987 (Autor)
    Údaje o vydáníI. vydání
    NakladatelPraha : Orbis, 1974
    Fyz.popis253 stran : černobílé ilustrace (včetně fotografií) ; 20 cm
    Číslo nár. bibl.cnb000125412
    Edice Pyramida (Orbis)
    OriginálIz istorii rastitělnych dinastij
    Dal.odpovědnost Mejsnarová, Blanka (Překladatel)
    Pacltová, Blanka, 1928-2019 (Autor úvodu atd.)
    Předmět.hesla historická fytogeografie * paleobotanika * fosilní rostliny
    Forma, žánr monografie
    Konspekt58 - Botanika
    56 - Paleontologie
    MDT 581.9:94 , 561 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru56 - Paleontologie. Zkameněliny
    Druh dok.KNIHY
    Kamenný herbář
    Populárně vědecká knížka sovětského paleobotanika poutavou formou seznamuje s některými zajímavými otázkami poměrné málo známé vědecké disciplíny - nauky o zkamenělých rostlinách. Pojednává nejen o fosilních rostlinách, ale i o metodách jejich získávání a zkoumání, o významu paleobotanických výzkumů pro řešení biologických problémů i pro praktickou geologii. Závěrečná kapitola doplňuje knihu informacemi o nejstarších organismech prekambria, o řasách a bakteriích. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.