Počet záznamů: 1
SYS m0115630 LBL 00000nam-a22^^^^^3a-4500 003 CZ-CbJVK 005 20250410134720.3 007 ta 008 051114s2005----xr------------------cze-- 015 $a cnb001571379 020 $a 80-200-1340-7 035 $a (OCoLC)68815259 040 $a ABA001 $b cze 072 -7
$a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt 080 $a 641/642(091) $2 MRF 080 $a 613.2 $2 MRF 080 $a 641/642 $2 MRF 080 $a 94(100)"04/14" $2 MRF 080 $a 94(3) $2 MRF 100 1-
$a Beranová, Magdalena, $d 1930-2016 $7 jk01011773 $4 aut 245 10
$a Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / $c Magdalena Beranová 250 $a Vyd. 1. 260 $a Praha : $b Academia, $c 2005 300 $a 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : $b il., mapy, faksim. ; $c 21 cm 500 $a V prelimináriích uvedeno: Akademie věd České republiky 504 $a Obsahuje bibliografii 520 3-
$a Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788020013408 $2 Web obalkyknih.cz 650 -7
$a dějiny gastronomie $7 ph484339 $2 czenas 650 -7
$a jídla $7 ph114847 $2 czenas 650 -7
$a potraviny $7 ph115833 $2 czenas 650 -7
$a pravěk $7 ph117254 $2 czenas 650 -7
$a středověk $7 ph126223 $2 czenas 655 -7
$a monografie $7 fd132842 $2 czenas 710 2-
$a Akademie věd České republiky $7 kn20010709016 $4 oth 910 $a CBA001 FMT BK Citace
Počet záznamů: 1