Počet záznamů: 1
Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny
Cerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947 - Autor
1. vyd. - Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 - 321 s. : tab.
Knižnice potravinářského průmyslu;
Kuttelvašer, Zdeněk, - PřekladatelSignatura C 9.723 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny : (Vybrané kapitoly z 1. dílu autorovy knihy : Chemie a zbožíznalství ovoce a zeleniny) Záhlaví-jméno Cerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947 (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 Fyz.popis 321 s. : tab. Číslo nár. bibl. cnb000407535 Edice Knižnice potravinářského průmyslu; Sv.53 Dal.odpovědnost Kuttelvašer, Zdeněk, 1923- (Překladatel)
Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Kniha, patřící k nejvýznamnějším dílům sovětské i světové literatury v tomto oboru, byla napsána r. 1930 a r. 1949 doplněna o nejnovější nauku o složení ovoce a zeleniny. Pojednává o významu ovoce v dietetice, o třídění a složení ovoce, o změnách v jeho chemickém složení při zrání a skladování a o metodice zkoumání a stanovení chemického složení. O všech otázkách pojednává autor s hlediska jejich vztahu ke konservační technice. V českém vydání byly zkráceny, omezeny nebo vynechány partie a tabulky, které neměly praktický význam pro naše poměry. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1