Počet záznamů: 1  

Vaříme účelně pro zdravé i nemocné

  1. SYS1370021
    LBL
      
    00000nam^a22^^^^^^a^4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20250530132222.1
    008
      
    050723s1955----xr-----f------001-0-cze--
    015
      
    $a cnb000718763
    040
      
    $a ABA009 $b cze
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt
    080
      
    $a 641 $2 MRF
    100
    1-
    $a Úlehlová-Tilschová, Marie, $d 1896-1978 $7 jk01140701 $4 aut
    245
    10
    $a Vaříme účelně pro zdravé i nemocné / $c Sest. M. Úlehlová-Tilschová s kolektivem ; Fot. snímky: ... Bohuslava Štorová, Eva Kašparová
    250
      
    $a 2. dopl. a rozš. vyd.
    260
      
    $a Praha : $b SZdN, $c 1955
    300
      
    $a 501 s. : $b il.
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii a rejstřík
    520
    3-
    $a Úvodní stať kolektivní práce, napsané význačnými odborníky, pojednává o zásadách správné výživy, další kapitola informuje o výživné hodnotě, účelné úpravě a uskladnění obvyklých poživatin, přehledně uspořádaný oddíl podává základní kuchařské předpisy s tabulkami, zvláštní stať je věnována předpisům jídel staročeských, slovenských, sovětských, bulharských a pod. Další oddíly přinášejí zásady k sestavování jídelních lístků, tabulky záměn (hlavních zdrojů bílkovin, tuků, uhlovodanů atd. v jednotlivých druzích potravin), pojednání o zásadách dětské výživy, o léčebné výživě nemocných (o dietách při nemocech žaludku, žlučníku, infekcní žloutence atd.) a o hospodářské stránce přípravy pokrmů (s tabulkami). $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?oclc=(OCoLC)85443779&nbn=cnb000718763 $2 Národní knihovna v Praze
    520
    2-
    $a Kolektivní práce význačných odborníků pojednává úvodem o zásadách správné výživy a uvádí slovníček hlavních poživatin a výrobků potravinářského průmyslu s údaji o jejich vlastnostech, složení a použití. Střední část knihy tvoří kuchařské předpisy pro přípravu jídel všeho druhu, mezi nimiž nechybějí ani některá jídla staročeská, slovenská, sovětská a j. Další kapitoly informují o zásadách pro sestavování jídelních lístků, o dětské výživě, o dietní výživě nemocných podle druhu choroby a o hospodářské stránce přípravy pokrmů.
    650
    04
    $a kuchařské recepty
    650
    04
    $a vaření
    650
    04
    $a dieta
    650
    04
    $a výživa člověka
    856
    41
    $u http://krameriusndk.nkp.cz/search/handle/uuid:3160fbe0-8606-11ef-918a-005056827e51 $3 DNNT $x DNNTO $y Digitalizovaný dokument
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.