Počet záznamů: 1
Jak ochutnávat kávu
Údaje o názvu Macrino d'Alba / Edoardo Villata ; presentazione di Giovanni Romano Záhlaví-jméno Villata, Edoardo, 1971- (Autor) Vyd.údaje Savigliano : Editrice artistica piemontese, [2000] Fyz.popis 228 s. : il. Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla Macrino d'Alba, asi 1470-asi 1528 * malíři * malířství * osobnosti * reprodukce uměleckých děl Forma, žánr reprodukce uměleckých děl Konspekt 75 - Malířství Signatura C 423.249 Umístění 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák Uniform title How to taste coffee. Česky Title statement Jak ochutnávat kávu : rozvíjejte své senzorické schopnosti a vychutnejte si každý šálek naplno / Jessica Easto ; z anglického originálu How to taste coffee přeložil Jan Matuška Main entry-name Easto, Jessica (Author) Edition statement První vydání Publication Praha : Grada Publishing, 2024 Phys.des. 190 stran : barevné ilustrace ; 19 cm ISBN 978-80-247-2451-5 Kč 349,00 National bibl. num. cnb003632908 Note Terminologický slovník Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík Another responsib. Matuška, Jan (Translator)
Subj. Headings káva * chuť * smyslové vnímání Form, Genre příručky Conspect 663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin UDC 663.93 , 612.87 , 612.821.8 , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák Document kind BOOKS Odbornice na domácí přípravu kávy a autorka knihy Manuál pro milovníka kávy vás zavede do širokého světa chutí tohoto tmavého nápoje. Už jste si někdy koupili kávu založenou na lahodných chuťových tónech – lesní ovoce, mléčná čokoláda, lískový ořech – a nic z toho jste ve svém šálku nenašli? Mezi milovníky kávy je to běžná zkušenost. V dnešní době může vysoce kvalitní káva chutnat na všechny způsoby, a to díky technikám pražení, které pomáhají vyniknout kvalitám zrn. Kromě této charakteristické chuti kávy můžete ve svém šálku skutečně najít náznaky ovoce, čokolády a ořechů – stačí jen trocha znalostí, trocha cviku a schopnost zpomalit a ochutnávat. Autorka bestsellerů Jessica Easto vysvětluje, proč nejsou chuťové tóny u kávy vždy tak jednoduché jako u jiných nápojů, jako je víno, pivo a lihoviny. Dozvíte se, jak kávu vnímají naše smysly, co vytváří a ovlivňuje její chuť a jak procvičovat své senzorické dovednosti pomocí stejných nástrojů jako profesionálové baristé. Díky devatenácti cvičením, která vám pomohou identifikovat a mluvit o tom, co ochutnáváte, získáte „rozvinutější patro“, lepší schopnost vybrat si kávu, kterou si zamilujete, a lepší porozumění všem nuancím skrytým v malých zrnkách. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1