Počet záznamů: 1  

Řepařství


  1.  Stehlík, Václav, 1891-1982 - Autor
    1. vyd. - Praha : SZN, 1956 - 430 s. ; 8°
    Rostlinná výroba
      Benc, Stanislav - Autor   Havránek, Antonín, - Autor
     řepa cukrová  pěstování polních rostlin
     monografie
    SignaturaC 23.873
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 23.873   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuŘepařství / Stehlik, Havránek, Benc
    Záhlaví-jméno Stehlík, Václav, 1891-1982 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SZN, 1956 (Brázda)
    Fyz.popis430 s. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000721264
    Edice Rostlinná výroba (Státní zemědělské nakladatelství)
    PoznámkyS il.. Opr.. 4000 výt.. Vyd. ČSAZV. Přehl. použité lit.. Jmenný a věcný rejstřík
    Dal.odpovědnost Benc, Stanislav (Autor)
    Havránek, Antonín, 1913- (Autor)
    Předmět.hesla řepa cukrová * pěstování polních rostlin
    Forma, žánr monografie
    Konspekt633 - Rostlinná výroba
    MDT 633 , 633.63 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Řepařství
    Řepařství
    Obsáhlá, encyklopedická práce našich předních odborníků v řepařství dělí se na hlavní čtyři části, z nichž první pojednává o historii, znacích, vlastnostech, šlechtění a množení cukrovky. Část druhá jedná o agrotechnicecukrovky, část třetí zabývá se chorobami a škůdci cukrovky a konečně čtvrtá sleduje ekonomická hlediska při pěstování cukrové řepy. Kniha, bohatě ilustrovaná, shromažďuje cenné zkušenosti sovětských mistrů vysokých sklizní,praktické doklady z našich velkých řepařských hospodářství a výzkumných ústavů o všech otázkách pěstování, ošetřování a sklízení řepy, o jejím hodnocení jako cenné cukrovarnické suroviny, o krmné hodnotě chrástu a řízků, melasyi o účinnosti cukrovarskych kalú v upravování půdní reakce. Spolehlivý rádce a podnětný zdroj poučení i našim JZD a dosud soukromě hospodařícím zemědělcům v řepařských oblastech. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.