Počet záznamů: 1  

Posuzování srnčí zvěře

  1. SYS0832209
    LBL
      
    01753nam-a22002891--4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240222104414.9
    007
      
    ta
    008
      
    980911s1956----xr------------------cze--
    015
      
    $a cnb000680295
    035
      
    $a (OCoLC)85449728
    040
      
    $a ABA001 $b cze $c BOA001 $d ABA001
    080
      
    $a 40CNB
    100
    1-
    $a Nebeský, Libor $4 aut
    245
    10
    $a Posuzování srnčí zvěře / $c Libor Nebeský ; il. Dalibor Pokorný
    250
      
    $a 1. vyd.
    260
      
    $a Praha : $b SZN, $c 1956 $f (Brázda)
    300
      
    $a 115 s. : $b [2] barev. obr. příl. ; $c
    490
    1-
    $a Lesnická knihovna
    500
      
    $a Pozn.
    500
      
    $a 6000 výt.
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii
    520
    3-
    $a Autor uvažuje o příčinách jakostního úpadku srnčí zvěře a nachází je především v nevhodně prováděném odstřelu. Ukazuje, že dosavadní zásady, jimiž se odstřel řídil, totiž důsledné hájení srnek a srnčat a odstřelování nejlepších chovných srnců, vedly k degeneraci a k přezvěření některých revírů. Probírá pak některé dosud používané prostředky k zušlechtění stavu srnčí zvěře, posuzuje jejich vhodnost a dochází k závěru, že jediným osvědčeným prostředkem je průměrný odstřel. Podrobným výkladem i názornými obrázky poučuje mladé myslivce, jak odhadnout na dálku věk, pohlaví a zdravotní stav srnčí zvěře a uvádí, které kusy mají být odstřelem vyřazeny a které zachovány pro plemenitbu. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?oclc=(OCoLC)85449728&nbn=cnb000680295 $2 Národní knihovna ČR
    830
    -0
    $a Lesnická knihovna (Státní zemědělské nakladatelství)
    856
    41
    $u http://krameriusndk.nkp.cz/search/handle/uuid:48e405f0-84b0-11e2-aa2b-005056827e51 $3 DNNT $x DNNTO $y Digitalizovaný dokument
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.