Počet záznamů: 1  

Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum

  1. SYS0675323
    LBL
      
    01425nam-a2200433-i-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240529222707.6
    007
      
    ta
    008
      
    131224s2015----xr-a---f------000-0-cze--
    015
      
    $a cnb002537165
    020
      
    $a 978-80-87111-42-0 $q (brožováno)
    035
      
    $a (OCoLC)962339937
    040
      
    $a BOA001 $b cze $d ABA001 $e rda
    041
    0-
    $a cze $b cze $b eng
    072
    -7
    $a 633 $x Rostlinná výroba $9 24 $2 Konspekt
    080
      
    $a 633.491 $2 MRF
    080
      
    $a 577.112.8:581.1 $2 MRF
    080
      
    $a 631.526 $2 MRF
    080
      
    $a 631.52 $2 MRF
    080
      
    $a (048.8:082) $2 MRF
    100
    1-
    $a Bárta, Jan, $d 1974- $7 uzp2008465447 $4 aut
    245
    10
    $a Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum / $c Jan Bárta a kolektiv
    246
    30
    $a Potenciál bílkovin hlíz brambor
    250
      
    $a Vydání první
    264
    -1
    $a České Budějovice : $b Kurent, $c 2015
    300
      
    $a 142 stran : $b ilustrace (převážně barevné) ; $c 21 cm
    336
      
    $a text $b txt $2 rdacontent
    337
      
    $a bez média $b n $2 rdamedia
    338
      
    $a svazek $b nc $2 rdacarrier
    500
      
    $a 200 výtisků
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii
    520
    3-
    $a Kniha „Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum“ shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a zároveň přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha je členěna do pěti částí. První část informuje o charakterizaci a klasifikaci bílkovin bramborových hlíz a poskytuje čtenáři detailní seznámení s hlavními charakteristikami patatinových bílkovin, inhibitorů proteas a ostatních bílkovin. Druhá část knihy je zaměřena zejména na charakterizaci bílkovin přítomných v hlízách planých a netradičních kulturních druhů jsou zde shrnuty informace o kvantifikaci a aktivitách hlízových bílkovin, patatinových bílkovin a inhibitorů proteas. Třetí část knihy řeší jak může být obsah a kvalita bramborových bílkovin ovlivněna pěstitelskou technologií a přírodními podmínkami při pěstování brambor. Předposlední část knihy se věnuje diskuzi o současných a budoucích možnostech izolace bramborových bílkovin z hlízové šťávy (která vzniká jako odpadní voda v průběhu výroby škrobu) s ohledem na různou kvalitu a uplatnění výsledných bílkovinných koncentrátů (izolátů). Tématem poslední části knihy je využití získaných bramborových bílkovin. Jsou zde diskutovány možnosti využití koncentrátů (izolátů) bramborových bílkovin pro krmné účely a potravinářské aplikace a taktéž jejich specifické aplikace v medicíně a kosmetice - využití antimikrobiálního potenciálu či jako výchozí suroviny pro produkci bílkovinných hydrolyzátů. Klíčová slova: brambory, Solanum, bílkoviny, patatin, inhibitory proteas, izolace $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788087111420 $2 OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    546
      
    $a Česká a anglická resumé
    650
    07
    $a brambory $7 ph114194 $2 czenas
    650
    07
    $a rostlinné bílkoviny $7 ph231116 $2 czenas
    650
    07
    $a odrůdy zemědělských plodin $7 ph135688 $2 czenas
    650
    07
    $a šlechtění zemědělských plodin $7 ph127832 $2 czenas
    655
    -7
    $a kolektivní monografie $7 fd501537 $2 czenas
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.