Počet záznamů: 1  

Ostravsko v době nacistické okupace

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Káňa, Otakar, 1931- - Autor
    Ostrava : Krajské nakladatelství, 1962 - 198, [3] s. : [2] příl. ; 8°
    Publikace Slezského ústavu ČSAV v Opavě ;
      Michňák, Josef, - Autor
     partyzánské hnutí  protifašistický odboj
     Ostrava (Česko : oblast)  Beskydy (pohoří)
    SignaturaC 41.953
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 41.953   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuOstravsko v době nacistické okupace : (Studie a dokumenty) / [Autoři.:] Otakar Káňa, Josef Michňák
    Záhlaví-jméno Káňa, Otakar, 1931- (Autor)
    Vyd.údajeOstrava : Krajské nakladatelství, 1962 (Čes. Těšín : Tisk 3)
    Fyz.popis198, [3] s. : [2] příl. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000613692
    Edice Publikace Slezského ústavu ČSAV v Opavě ; 42
    PoznámkyS fot. a mp. v textu. 1000 výt.
    Dal.odpovědnost Michňák, Josef, 1932- (Autor)
    Předmět.hesla partyzánské hnutí - Česko * protifašistický odboj - Česko * Ostrava (Česko : oblast) * Beskydy (pohoří)
    Konspekt323 - Vnitropolitický vývoj, politický život
    MDT 323.25/.26:329.18 , 355.425.4 , (4-191.2) , (437.326)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Práce O. Kání popisuje v hrubých rysech vznik ČSR, její národnostní politiku, neschopnost buržoazie spravovat buržoazní stát v epoše imperialismu, proradnost imperialistických "spojenců" v Mnichově a okupaci. Studie J. Michňáka, navazující na jeho stať uveřejněnou ve Slezském sborníku 1959/4, sleduje třídní charakter partyzánského hnutí, jeho hlavní rysy za 2. světové války, jeho podmínky v českých zemích, zvláště na Ostravsku a v Beskydech, jeho růst a organizaci. Závěrem jsou uvedeny materiály o postavení a odboji ostravských horníků za okupace. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.