Počet záznamů: 1  

Jak se vařívalo dříve a jak dnes

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Vašák, Jaroslav, 1947- - Autor
    Praha : Viking, 2015
    ISBN 978-80-7482-201-8
     gastronomie
     kuchařské recepty
    Umístění
    Údaje o názvuJak se vařívalo dříve a jak dnes : 3. díl, L-O
    Záhlaví-jméno Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor)
    Vyd.údajePraha : Viking, 2015
    ISBN978-80-7482-201-8
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Předmět.hesla gastronomie
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641/642 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.