Počet záznamů: 1
Jonáš, Josef, 1945- - Autor
459 stran : ilustrace ; 21 cm
ISBN 978-80-7281-501-2
Kuchař, Jiří, - Autor
racionální výživa životospráva péče o zdraví
populárně-naučné publikaceSignatura C 364.522 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Tvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem / Josef Jonáš, Jiří Kuchař Záhlaví-jméno Jonáš, Josef, 1945- (Autor) Nakladatel Praha : Eminent, 2015 Fyz.popis 459 stran : ilustrace ; 21 cm ISBN 978-80-7281-501-2 Číslo nár. bibl. cnb002751432 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Dal.odpovědnost Kuchař, Jiří, 1960- (Autor)
Předmět.hesla racionální výživa * životospráva * péče o zdraví Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.2 , 613 , (0.062) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají. Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1