Počet záznamů: 1  

Ájurvédská kuchařka

  1. SYS0465924
    LBL
      
    01300nam-a2200397-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20200930151858.8
    007
      
    ta
    008
      
    130830s2013----xr-a---e-f----000-0-cze-d
    015
      
    $a cnb002502033
    020
      
    $a 978-80-7336-712-1 (brož.)
    035
      
    $a (OCoLC)862713617
    040
      
    $a KLG001 $b cze
    041
    1-
    $a cze $h eng
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $2 Konspekt $9 19
    080
      
    $a 615.8 $2 MRF
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a 641.564 $2 MRF
    080
      
    $a (083.12) $2 MRF
    080
      
    $a (035) $2 MRF
    100
    1-
    $a Verma, Vinod, $d 1947- $7 xx0007148 $4 aut
    245
    10
    $a Ájurvédská kuchařka : $b alchymie harmonické stravy / $c Vinód Verma
    250
      
    $a Vyd. 1.
    260
      
    $a Olomouc : $b Fontána, $c c2013
    300
      
    $a 215 s. : $b il. ; $c 21 cm
    500
      
    $a Obálkový podnázev: nejezte žádný odpad ani chemii
    520
    3-
    $a Ájurvédská kuchařka není pouze souborem osvědčených receptů, ale zasvěceným pohledem do jedné z nejstarších stravovacích kultur světa. Tradiční indická kuchyně je vyhlášená svou originalitou a také důrazem na zdraví, který se do ní promítá díky ájurvédě nejstarší dochované medicínské tradici na světě. Její neúnavná současná propagátorka Vinód Verma představuje téměř ideálního prostředníka pro sdílení tisíciletých poznatků Orientu modernímu racionálnímu čtenáři: ačkoli se autentickému ájurvédskému léčitelství věnuje již několik desetiletí, pracovala též mnoho let ve farmakologickém výzkumu, a velmi dobře se proto vyzná v západních medicínských přístupech ke stravě. V její knize najdete důraz na racionální zdůvodnění pro to co, jak a kdy správně jíst. Ačkoli jí sestavené recepty vycházejí z tisícileté indické moudrosti, suroviny k jejich přípravě si dnes snadno obstaráte na celé západní polokouli. A pokud vám nechybí špetka kulinářské invence, bude vám stačit znalost osmi zlatých principů ájurvédského stravování, abyste dokázali i z mála lokálních surovin vykouzlit pokrm, který bude na vaše tělo působit nejen výživně, ale též regeneračně a terapeuticky. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788073367121 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a ájurvéda $7 ph128077 $2 czenas
    650
    07
    $a racionální výživa $7 ph124968 $2 czenas
    650
    07
    $a vegetariánská jídla $7 ph116559 $2 czenas
    655
    -7
    $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
    655
    -7
    $a příručky $7 fd133209 $2 czenas
    700
    1-
    $a Šubrt, Michal $7 xx0044901 $4 trl
    765
    0-
    $t Ayurvedic food culture $9 Česky
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.