Počet záznamů: 1
Žák, Lenka, 1982- - Autor
Praha : Eminent, 2012 - 175 s. : barev. il. ; 23 cm
ISBN 978-80-7281-444-2 (váz.)
racionální výživa obilniny biopotraviny
příručky kuchařské receptySignatura C 347.785 Umístění Údaje o názvu Víme, co jíme : vědomé vaření / Lenka Žák Biolenka Část názvu Vědomé vaření Záhlaví-jméno Žák, Lenka, 1982- (Autor) Vyd.údaje Praha : Eminent, 2012 Fyz.popis 175 s. : barev. il. ; 23 cm ISBN 978-80-7281-444-2 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002371204 Poznámky Pod názvem: jak v kuchyni maximálně využít obiloviny a šetřit tak čas, přírodu i peníze, aneb, Cesta k soběstačnosti Předmět.hesla racionální výživa * obilniny * biopotraviny Forma, žánr příručky * kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 613.2 , 633.1 , 613.2:631.147 , 663/664:631.147 , (035) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Odkazy (2) - ČLÁNKY Kuchařka Víme, co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po deserty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky. Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví, a autorka ji dokonce zve do své kuchyně jako nedílnou součást přípravy jednotlivých pokrmů. Nakonec tady najdete i několik rozhovorů: s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí, a taky s autorkou Biolenkou, ta moderuje pravidelný rozhlasový pořad o zdravé výživě. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1