Počet záznamů: 1  

Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

  1. SYS0370482
    LBL
      
    01709nam-a2200493-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20230103083001.1
    007
      
    ta
    008
      
    120319s2011----xr-a---e------000-0-cze--
    015
      
    $a cnb002346115
    020
      
    $a 978-80-87437-27-8 (brož.)
    035
      
    $a (OCoLC)791326691
    040
      
    $a ABA001 $b cze
    072
    -7
    $a 639.2/.6 $x Rybářství $2 Konspekt $9 24
    080
      
    $a 639.21 $2 MRF
    080
      
    $a 591.1 $2 MRF
    080
      
    $a 577.115 $2 MRF
    080
      
    $a 577.115.3 $2 MRF
    080
      
    $a 637.56 $2 MRF
    080
      
    $a (048.8) $2 MRF
    245
    00
    $a Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin / $c T. Zajíc ... [et al.]
    260
      
    $a Vodňany : $b Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, $c 2011
    300
      
    $a 34 s. : $b il. (převážně barev.) ; $c 21 cm
    490
    1-
    $a Edice metodik. Technologická řada ; $v 112
    500
      
    $a 200 výt.
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii
    520
    3-
    $a Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788087437278 $2 OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    650
    07
    $a sladkovodní ryby $7 ph116170 $2 czenas
    650
    07
    $a fyziologie živočichů $7 ph114605 $2 czenas
    650
    07
    $a lipidy $7 ph122358 $2 czenas
    650
    07
    $a mastné kyseliny $7 ph122662 $2 czenas
    650
    07
    $a rybí maso $7 ph125370 $2 czenas
    655
    -7
    $a studie $7 fd133597 $2 czenas
    700
    1-
    $a Zajíc, Tomáš, $d 1985- $7 jcu2012689965 $4 aut
    810
    2-
    $a Jihočeská univerzita. $b Fakulta rybářství a ochrany vod. $t Metodiky. $p Technologická řada ; $v 112
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.