Počet záznamů: 1
Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin
SYS 0370482 LBL 01709nam-a2200493-a-4500 003 CZ-CbJVK 005 20230103083001.1 007 ta 008 120319s2011----xr-a---e------000-0-cze-- 015 $a cnb002346115 020 $a 978-80-87437-27-8 (brož.) 035 $a (OCoLC)791326691 040 $a ABA001 $b cze 072 -7
$a 639.2/.6 $x Rybářství $2 Konspekt $9 24 080 $a 639.21 $2 MRF 080 $a 591.1 $2 MRF 080 $a 577.115 $2 MRF 080 $a 577.115.3 $2 MRF 080 $a 637.56 $2 MRF 080 $a (048.8) $2 MRF 245 00
$a Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin / $c T. Zajíc ... [et al.] 260 $a Vodňany : $b Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, $c 2011 300 $a 34 s. : $b il. (převážně barev.) ; $c 21 cm 490 1-
$a Edice metodik. Technologická řada ; $v 112 500 $a 200 výt. 504 $a Obsahuje bibliografii 520 3-
$a Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788087437278 $2 OKCZ - ANOTACE Z WEBU 650 07
$a sladkovodní ryby $7 ph116170 $2 czenas 650 07
$a fyziologie živočichů $7 ph114605 $2 czenas 650 07
$a lipidy $7 ph122358 $2 czenas 650 07
$a mastné kyseliny $7 ph122662 $2 czenas 650 07
$a rybí maso $7 ph125370 $2 czenas 655 -7
$a studie $7 fd133597 $2 czenas 700 1-
$a Zajíc, Tomáš, $d 1985- $7 jcu2012689965 $4 aut 810 2-
$a Jihočeská univerzita. $b Fakulta rybářství a ochrany vod. $t Metodiky. $p Technologická řada ; $v 112 910 $a CBA001 FMT BK
Počet záznamů: 1